Granit-je-najbolji-izbor-za-dekoraciju-prostora-oko-kamina-750x450

Granit je najbolji izbor za dekoraciju prostora oko kamina

Granit se može koristiti za dekoraciju prostora oko kamina

Vlasnici kuća uvek pronalaze uzbudljiva nova mesta na kojima će predstaviti prirodnu lepotu granita u svojim domovima. Pored dizajna kuhinje i kupatila, još jedno mesto na kome se nalazi granit je prostor za kamin i ognjište. Granit je prirodno otporan na toplotu što ga čini savršenim materijalom za okruživanje kamina. Uz to, granit može da od običnog kamina napravi centralno mesto okupljanja u kući.

Granit je smeo dizajnerski izbor i odražava lični stil vlasnika kuće. Ognjište i okruženje mogu biti suptilni, dopunjujući druge elemente prostorije ili podebljani, stojeći u velikoj suprotnosti s okolinom. Granit je bez premca kada je u pitanju čvrstina i izdržljivost, za razliku od drugih prirodnih materijala koji mogu biti obojeni nakon izlaganja toploti duže vreme.

Granit ostaje jedan od najpopularnijih materijala za vlasnike kuća koji dizajniraju ili dograđuju svoju kuhinju. Poznat po svojoj izdržljivosti i čvrstoći, ako se pravilno neguje i održava granit će trajati ceo život ili dva! Prirodno otporan na ogrebotine i toplotu, pravilno zalepljen, takođe je otporan na mrlje i nijedan drugi materijal ne dodaje prirodnu toplinu i lepotu od granita. To je ulaganje u vrednost vašeg doma koja nikada neće izaći iz mode.

Koristi se za stvaranje opuštajuće atmosfere onoliko često koliko i za zagrevanje sobe.

Granit koji se koristi za izradu ognjišta kamina je gotovo uvek u prirodim nijansama. Ova nijansa se odlično uklapa sa gotovo svim stilovima dizajna, od modernog i savremenog do tradicionalnog.

Granit se više ne koristi samo za kuhinjske ploče i kupatila, odličan je materijal i za dekoraciju oko kamina i svaka ploča ima svoj individualni uzorak i boju. Nema dve identične ploče! Poznat i cenjen zbog svoje izdržljivosti, granit se dobro uklapa u ovu aplikaciju zbog svoje otpornosti na oštećenja ili promene boje zbog vrućine. Svestrane i prelepe granitne ploče dostupne su u raznim bojama i uzorcima.

Kada su kupci u nedoumici podstaknite ih da razmisle prilikom odabira o zemljanim bojama granita koji uključuje zlatne i braon nijanse koje pojačavaju vizuelnu toplinu vatre, a korišćenje dve boje granita jedne za dekoraciju oko kamina i druge za ognjišta stvara privlačan kontrast.

Mogućnosti korišćenja granita za nadogradnju okruženja i ognjišta kamina su neograničene, a raspoložive boje i uzorci su praktično beskrajni. Stručnjaci se slažu da će ovaj trend i dalje trajati. Naše osoblje će vam rado pomoći u odabiru najpopularnijih i najlepših granitnih ploča za vaš dom.