Granit-i-njegova-namena-750x450

Granit i njegova namena

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”416851″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”845551″][kc_column_text _id=”669282″]

Šta je granit i koja je njegova namena?

Granit je magmatska stena koja je jedan od najtežih materijala koje proizvodi zemlja. Iz ove stene dolazi kamen koji se koristi u raznim građevinskim projektima, unutar i izvan kuće. Ovaj vodič će se fokusirati na najpopularnije upotrebe ovog prelepog prirodnog kamena.

Kako se granit koristi u kući?

Unutar kuće, granit ima brojne namene – kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru. Bez obzira na to gde je postavljen, granit će izgledati neverovatno.

Radna ploča

Granit je jedan od najpopularnijih materijala za radnu ploču. Bez obzira na to da li su kuhinjske ploče, kupatila ili one u drugim delovima kuće, pločice od granita su atraktivne, izdržljive i mogu podići vrednost vašeg doma.

Granitne ploče

Savršen dodatak bilo kojoj granitnoj ploči je granitna pozadina. Granitne ploče pružaju domu lepotu koja oduzima dah, bilo da ih ugradite u podlogu,  kao radne ploče ili pozadinske pločice pomoći će vam u isticanju lepote vašeg doma.

Okruženje kamina

Pošto je granit otporan na toplotu, odličan je materijal koji se koristi za okruženje kamina. I lep i praktičan, granit je zaista savršen izbor da okružuje kamin.

Podovi

Druga popularna upotreba granita je pod. Između različitih fleka i vene dezena koje nude mnoge vrste kamena, možete imati pod koji je neverovatno elegantan.

Terasa i spoljne površine

Granit je tvrd materijal koji mu omogućava da se koristi ne samo u zatvorenom, već i na otvorenom. Idealan je materijal za popločani kamen ili granitne ploče na otvorenom prostoru kuhinje.

Stepeništa

Pošto je veoma dobro stojeći da bi se trošio, granit je sjajna opcija za stepeništa.

Stolovi

Iako zahteva zaptivanje, granit je jedno od najmanje poroznih prirodnih kamenja. To ga čini odličnom opcijom za stolove, jer nećete morati da budete tako osetljivi sa materijalom, koliko biste trebali da budete sa drugima. U skladu s tim, uvek treba biti oprezan oko bilo koje kamene površine.

Police

Ako želite da dodate samo nagoveštaj prirodne lepote vašem domu, za police se mogu koristiti manji komadi granita. Kada proizvođači oblikuju kamen za radne površine, često ostaju ostaci. Ovi ostaci su savršeni za nove prelepe police.

Šetališta

Granitni finišeri su popularni materijal za pešačke staze. Kao i kod stepeništa, granit će moći da podnese habanje sa kojim će se suočiti tokom ove upotrebe.

Tuš zidovi

Granitni zidovi za tuširanje su odlična opcija za vaš dom. Uz pravilno zaptivanje, kamen je otporan na vodu.

Gde se koristi granit izvan kuće?

Iako granit ima brojne praktične namene u kućnim uslovima, ovaj prirodni kamen može se videti i u javnosti. Od spomenika do katedrala, pa čak i piramida, možete naći primere granita kao građevinskog materijala širom sveta.

Bez obzira da li se koristi za završetak dizajna kuhinje, u kupatilu, spolja ili unutra, granit je jedan od najlepših i najkorisnijih materijala koje proizvodi zemlja. Bez obzira da li vam treba za unutrašnju ili spoljnu upotrebu, jednostavno ne možete pogrešiti u odabiru granita. Uz pravilnu negu koja neće zahtevati značajne napore, vaš granit može ostati u veličanstvenom obliku dugi niz godina. Ovaj kamen se ne koristi samo za granitne kuhinje i kupatila, već za mnogo više. Gde god da se koristi, to je jedna od najboljih opcija materijala koje možete pronaći.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]