Prednosti-dvostrukog-ostrva-u-vašoj-kuhinji-750x450

Dvostruko ostrvo u vašoj kuhinji

Dvostruko ostrvo u vašoj kuhinji

Kako su današnje kuhinje sve veće po kvadraturi, dvostruko ostrvo je ideja koja je sve popularnija. Dva ostrva u širokoj kuhinji omogućavaju bolji protok, funkcionalnost i efikasnost.
Svako ostrvo bi trebalo da ima određenu svrhu. Na primer, jedno ostrvo bi se moglo isključivo posvetiti pripremi, dok se drugo može koristiti kao bar za doručak. U idealnom slučaju ostrvo za pripremu treba da ima sudoperu. Dodavanje dva ostrva umesto jednog omogućava bolji opšti protok u kuhinji i značajno poboljšava efikasnost kuvara. Jednostavno rečeno, povećava red u kuhinji.

Sve vrste radnih ploča radimo od mermera, granita i kvarca, a često vidimo kako dizajneri mešaju materijale. Možda ćete imati prostor za pečenje u mermeru, dok je ostatak kuhinje kvarc ili granit. Dodavanje dva kamena u kuhinju stvara predivan osećaj dubine i složenosti dizajna.
Kao i uvek, preporučujemo da odvojite dovoljno vremena za odabir pravog kamena. Svaka vrsta kamena zahteva posebnu rutinu održavanja, ima različitu teksturu, mekoću i tvrdoću. Dakle, jedan kamen može biti prikladan za kuhinjske ploče, dok bi drugi mogao biti prikladniji za vaše kupatilo.

Možda mislite da dva ostrva imaju svrhu samo u velikoj, prostranoj kuhinji, ali zapravo i u manjim kuhinjama su od neverovatne koristi. Povećavaju ukupni i radni prostor, istovremeno pružajući bolji protok u kuhinji i oko nje. Na ovim ostrvima se mogu smestiti uređaji poput mikrotalasnih pećnica ili tostera. Duga i uska kuhinja preplavila bi jedno ostrvo, ali dva ostrva samo će povećati funkcionalnost prostora.

Mnogi vlasnici kuća više vole jedno ostrvo jer pruža veći prostor za posluživanje hrane ili pića. Ali ukoliko dodate još jedno ostrvo sigurno se nećete pokajati.