Dizajn-kupatila-sa-dahom-prirode-750x450

Dizajn kupatila sa dahom prirode

Unošenje prirodnih elemenata u dizajn kupatila

Povezivanje zatvorenog prostoru sa otvorenim i unošenje prirodnih elemenata u dizajn kuće već je nekoliko godina popularan trend. Unošenje prirode u dizajn kupatila pomaže u stvaranju mirne, smirujuće i spa atmosfere u vašem domu. Postoji mnogo načina ugradnje prirodnih elemenata u kupatilo, bez obzira na vaš budžet.

Lagane, jeftine promene

Neke promene je lako i jeftino izvesti, dok su druge skuplje i trajnije. Promena boja je prvi korak za početak transformacije vašeg kupatila u prirodnu oazu. Izaberite neutralne boje za kupatilo, uključujući svetlije nijanse od bež do bogatih, zemljanih tonova. Ova kolor boja može se preneti u peškire, pribor za kupatilo i ukrasne predmete kako bi se stvorio kompletan prirodni dizajn.

Biljke i cveće lako se dodaju u kupatilo i pružaju lepo, prirodno okruženje. Zelene biljke se dobro uklapaju sa bilo kojom bojom, ali stvaraju posebno upečatljiv kontrast belim zidovima ili pločama. Vaza sa svežim cvećem može se postaviti na radnu ploču, ili policu kako bi prostoru dodali prirodne boje.

Prilikom uređenja kupatila inspirisanog prirodom, prirodna svetlost je važna komponenta dizajna . Ne pokrivajte prozore teškim žaluzinama ili zavesama, jer to sprečava svetlost. Dozvolite lakši prodor prirodnog svetla. Neki dizajneri koriste biljke i grmlje van prozora kupatila da bi rešili pitanja privatnosti bez blokiranja prozora. Ova metoda sprečava ljude da gledaju, ali omogućava da svetlost uđe u prostor.

Postoji mnogo opcija za pločice od prirodnog kamena koje su odlične za dizajn kupatila. Postoje pločice koje su dizajnirane tako da izgledaju kao da je područje prekriveno šljunkom okruglih i ovalnih oblika. Nakon postavljanja, čini se da je ceo pod prekriven šljunkom. Pod od prirodnog mermera takođe je druga ideja koja dodaje jednostavan i simpatičan, prirodan izgled.

Industrija prirodnog kamena nudi širok spektar boja kamena za kupatilo. Izaberite nijanse u zavisnosti od ukusa vaše porodice.