Kako-treba-odrzavati-prirodni-kamen-750x450

Da li znate kako treba održavati prirodni kamen?

[kc_row use_container=”yes” _id=”546019″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”375896″][kc_row_inner column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”697673″][kc_column_inner width=”100%” _id=”188931″][kc_column_text _id=”544707″]

Kako održavati prirodni kamen?

Prilikom odabira materijala za kuću vrlo retko razmišljamo o tome kako održavati prirodni kamen što je upravo jedna od najbitnijih stavki. Postavka materijala od prirodnog kamena predstavlja u početku veću investiciju ali se kasnije domaćicama višestruko isplati. Iako su u većini slučajeva vrlo laki za održavanje ipak moramo biti obazrivi pri odabiru sredstava kojima ćemo tretirati prirodni kamen.

Mermer

Mermer odiše elegancijom i prefinjenošću. Mermer je nastao od krečnjaka koji je bio izložen visokim pritiscima i temperaturama, pa je u najvećoj meri otporan na vremenske uslove. Međutim mermer nije otporan na kiselinu (npr.coca-cola, voćni sokovi, sredstva za čišćenje na bazi sirćeta) i nije otporan na jake alkale.

Stalna upotreba proizvoda na bazi jakih alkala dovodi do toga da mermer izgubi svoj sjaj i da požuti. Masnoća može dovesti do stvaranja mrlja na mermernim pločama. Vlaga od kišnice i snega koji dođu u dodir sa mermerom (npr. preko obuće) takođe mogu uništiti površinski sjaj.

Granit

Granit je vulkanska stena. Ima ujednačenu šaru. Granit je čvrst, može se glačati i oblikovati, otporan je na vremenske uslove, otporan je na alkale i razređivače i u velikoj meri i na kiseline.

Ako želite površinu u kući koja je lepa i izdržljiva onda je Granit pravi izbor za vas. Pored lepote i izdržljivosti jedan je od najlakših materijala za čišćenje i negu. Uvek možete naći recepte od sastojaka koje imate u domaćinstvu ali budite obazrivi da nikada ne koristite proizvode koji sadrže jake hemikalije. Za jednostavno čišćenje možete koristiti toplu vodu, malo deterdženta za sudove i papirni ubrus ili neke od sredstava koji su baš namenjeni za održavanje površina od Granita.

[/kc_column_text][/kc_column_inner][/kc_row_inner][/kc_column][/kc_row]