Da-li-je-kvarc-prirodni-kamen-blog-750x450

Da li je kvarc prirodni kamen?

Kvarc kamen projektovan da izgleda kao prirodni kamen

Kvarc je projektovani kamen koji izgleda kao prirodni kamen ili je barem sličan njemu. Kvarc je povećao svoju popularnost, budući da može da bude napravljen tako da izgleda gotovo identično mermeru od Carrare, vrlo željenim izgledom. Ako želite da vaš kamen u kući izgleda savršeno bez trošenja bogatstva, kvarc je odličan izbor. Kvarc je kamen za održavanje koji se lako održava u kući i olakšava čišćenje i dezinfekciju.

Povećava li kvarc vrednosti domova

Kvarc je dobra investicija za vlasnike kuća. Cena kvarca ostaje konstantna, iako je trenutno veoma tražena, jer nije prirodni kamen. Malo je konkurenata za kvarcni kamen koji mu omogućava da ostane u svojoj ligi. Imati kvarcnu radnu površinu u svom domu može povećati njenu vrednost. Kada stavljate svoju imovinu na prodaju, pominjanje kvarca u kuhinji povećaće procenu vaše imovine.

Zašto odabrati Kvarc?

Kada planirate koji materijal ćete koristiti za kuhinjsko ostrvo, važno je zapamtiti da funkcija, izdržljivost i stil moraju imati veliku ulogu u donošenju odluka, jer će se kuhinjski prostor često koristiti. Ne bi imalo smisla koristiti materijal kao što je krečnjak, koji ne bi odgovarao. Iako bi krečnjak bio lep, porozniji je od drugog kamena, što zahteva značajno održavanje i podložnost mrljanju. Kvarc je isplativiji, bez mnogo održavanja i zapanjujući, što ga čini idealnim materijalom za svako preuređivanje kuhinje

Gde da stavim kvarc u svom domu?

Nema boljeg korišćenja prostora u kuhinji od višenamenskog kvarcnog ostrva. Kuhinjsko ostrvo daje vašem prostoru savršen spoj stila i funkcije. Zaslepljujuće kvarcne radne površine deluju kao središnji deo sobe, a istovremeno pružaju dodatni prostor za sedenje i kuvanje. Kvarc je veoma izdržljiv materijal što ga čini savršenim za bilo koje radne površine i još mnogo toga.

Koja je razlika između kvarca i kvarcita?

Mnogi mešaju kvarc i kvarcit, ali razlika između njih je jednostavna. Kvarcit je tvrda, neslojena metamorfna stena, a kvarc je proizvedeni kamen