Carrara-grad-mermera-750x450

Carrara: grad mermera

[kc_row use_container=”yes” force=”no” column_align=”middle” video_mute=”no” _id=”652312″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”474246″][kc_column_text _id=”192702″]

Carrara je grad koji je smešten u severnoj centralnoj Italiji u Apuanskim Alpima. Grad koji je dom nekih od najfinijih mermera na svetu. Zbog svoje prirodne lepote, ovaj prirodni kamen je dugo bio poželjan građevinski materijal.

Gde se nalazi grad Carrara?

U italijanskoj pokrajini Masa-Carrara, regije Toskane u severnoj centralnoj Italiji, u podnožju Apuanskih Alpa, smešten je ovaj predivan grad. Region je poznat po proizvodnji nekih od najlepših i najtraženijih mermera na svetu. Mnogi kamenolomi mermera u ovoj oblasti privlače jako puno turista u grad.

Šta je Carrara Mermer?

Jedna od najpoznatijih vrsta mermera i prirodnog kamena na svetu. Ovaj elegantni kamen se koristi vekovima i bio je građevinski materijal za sve, od Mikelanđelove čuvene statue Davida, do mermernih ploča koj se danas koriste u našim domovima. Postoje različite vrste ovog mermera i kamen može varirati u boji od belog sa sivim žilama do nekih tipova sa sivom bazom i tamnije sivim žilama.

Koje različite vrste kararskog mermera postoje?

Kao što je pomenuto, postoji nekoliko različitih vrsta kararskog mermera. Bez obzira na vrstu, prirodni kamen je dugo bio jedan od najpopularnijih materijala za preuređenja doma. Mnogi vlasnici kuća vole ideju da ugrade ploče od ovog predivnog mermera, i to sa dobrim razlogom.

VRSTE CARRARA MERMERA

White Carrara Marble

Ovaj tip mermera je predivan prirodni kamen koji ima doslednu belu pozadinu sa sivim venama. Kada se koristi kao radna ploča ili na drugi način instaliran u kući, ovaj kamen može da unese eleganciju u vaš prostor na način na koji nijedan drugi.

Carrara Silver Mermer

Još jedna lepa vrsta mermera. Ovaj kamen je malo tamniji od belog kararskog mermera i ima više sive po celoj ploči, uključujući tamnije sive vene.

Carrara White Venatino Mermer

Carrara White Venatino Mermer

Smatra se sredinom između Belog Carrara Mermera i Carrara Silver Mermera u pogledu izgleda. Ovaj zadivljujući prirodni kamen je bele i sive boje i odlikuje se elegantnim sivim žilama.

Ovaj grad u Italija proizvodi neke od najfinijih prirodnih kamena koje ćete moći pronaći. Srećom, ovaj prirodni kamen može pronaći svoj put u vaš dom u obliku radne površine ili druge strukture. Ako ste poput mnogih vlasnika kuća i zaljubili se u lepotu ovog mermera, ovom gradu u severnoj centralnoj Italiji možete da se zahvalite.

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]