Ideal

BOJE KAMENA KOJE SU NAJZASTUPLJENIJE U RETRO PROSTORU

Retro opremljen prostor često uključuje elemente iz prošlih decenija, poput 50-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. U takvim prostorima, boje kamena mogu doprineti autentičnom retro izgledu. U poslednjih nekoliko godina sve je veća zainteresovanost za retro stil.

Predlažemo Vam boje koje su najzastupljenije:

Terakota

Ova topla, zemljana boja često se povezuje s retro stilom iako je u poslednjih nekoliko godina vrlo aktuelna i u savremeno uređenom prostoru. Vrlo često je asocijacija na zalazak sunca, na cimet i samim tim nam unosi toplinu u prostor.

Oker

Oker je nijansa žute koja je često viđena u retro dekoraciji, takođe unosi toplinu u prostor a u kombinaciji sa nekom od jačih boja može dati jak karakter dizajnu.

Tamno smeđa

Tamno smeđa, poznata i kao čokoladno smeđa, simbol je udobnosti, spokoja i elegancije. Odabirom smeđe boje kao osnovne, bićete u mogućnosti da realizujete i najsmelije ideje, a da zadržite ono što je većini najbitnije a to je udobnost.

Bakarna ili mesingana

Bakarna ili mesingana daje prostoru fascinantnu boju i bezvremenski šarm. Često se koristi za detalje i dodatke kako bi se postigao retro izgled.

Ovo su samo neke iz široke palete boja koje se najčešće koriste, vi ih naravno možete kombinovati sa drugim elementima kako biste postigli željeni efekat. Najvažnije je da stvorite prostor u kome ćete se prijatno osećati. A kamen vam pruža veliki izbor mogućnosti.