biofilicni-750x450

Biofilični dizajn enterijera

Moderno doba doprinelo je tome da društvo izgubi konekciju sa prirodnim svetom kom pripada, a upravo priroda predstavlja početak svega i u odnosu na nju sve nastaje. 

Biofilični dizajn predstavio je revoluciju u načinu uređenja enterijera. Sve veći broj kompanija se trudi da uvede momenat prirode u svoje okruženje i na taj način ugodi sebi i drugima.


S obzirom na činjenicu da u kancelariji provedemo trećinu našeg života, iz tog razloga bi trebala biti opremljena ne samo sa profesionalnog aspekta već i estetski, pružajući potreban komfor. Lepo uređen poslovni prostor takođe doprinosi formiranju pozitivnog utiska kod klijenta. Pored toga što izgledom oplemenjuju, biljke za radni prostor čine vazduh čistijim i upijaju negativna zračenja elektronskih aparata kojih su kancelarije prepune. 

 

Ovako uređen enterijer može da povećava ekonomsku dobit, poboljšava produktivnost i jačanje zajednica.

 

Ljubav prema prirodi, okretanje i težnja za održivim, prirodnim okruženjem je potreba čoveka neophodna da buduće generacije imaju uvid u dobra koja priroda pruža kao i uspostavljanje ponovne konekcije sa prirodnim svetom. 

 

Prirodni dizajn enterijera osvojio je svet uređenja enterijera. Strategija ovog tipa dizajna prostora leži u korišćenju prirodnih elemenata u prostorijama gde ljudi provode najveći broj časova jer po nekim istraživanjima, prosečan, moderan čovek provede više od 90% vremena u najrazličitijim zatvorenim prostorijama, a najviše u domu i kancelariji.
Upravo prirodni elementi imaju najveći uticaj na čovekova osećanja, zdravlje i zadovoljstvo životom generalno. Redukuju stres, smanjuju krvni pritisak i stimulišu dobro raspoloženje, 

 

Uključivanjem prirodnih materijala poput drvenih elemenata, prirodnog kamena, uvođenjem prirodnih zvukova i mirisa, postavljanjem osvetljenja koji imitira prirodnu svetlost zadovoljava se biološka potreba za povezivanjem sa prirodom na fizički, mentalni i socijalni način. Biofilični dizajn se zasniva na neurološkim i fiziološkim funkcijama koje su u vezi sa kontaktom sa prirodom. 

 

Biofilični dizajn pored toga uključuje i prirodne oblike i forme poput linija i boja. 

 

Ključni deo dobrog biofiličnog dizajna je uspostavljanje ravnoteže između naglašavanja otvorenosti prostora. Takođe je važno uneti puno svetla u dom, a upravo ovim ćemo to postići.

Prirodni kamen je izdržljiv i ujedno i jedan od najtraženijih kada je u pitanju dizajn enterijera. Uz različite ploče od prirodnog kamena koje možete odabrati povećajte ukupni dizajn i vrednost Vašeg doma.

Industrija prirodnog kamena nudi širok spektar dezena kamena za kupatilo. Naša ponuda je raznovrsna, a na Vama je da izaberete nijanse u zavisnosti od Vašeg ukusa.Postoji mnogo opcija za pločice od prirodnog kamena koje su odlične za dizajn kupatila, a biofilični dizajn istog pomaže u stvaranju mirne i smirujuće atmosfere.

IDEAL STONE nudi Vam veliki izbor ploča od prirodnog kamena. U ponudi imamo i pločice koje su dizajnirane tako da izgledaju kao da je područje prekriveno šljunkom okruglih i ovalnih oblika. Nakon postavljanja, čini se da je ceo pod prekriven šljunkom. Pod od prirodnog mermera takođe je druga ideja koja dodaje jednostavan i simpatičan, prirodan izgled.