Beli-ormari-u-kombinaciji-sa-tamnim-pultom-750x450

Beli ormari u kombinaciji sa tamnim pultom

Da li beli ormari idu zajedno sa tamnim pultom?

Razmislite o kontrastu dizajna kuće na trenutak: moderan komad u sobi koja je tradicionalna. Kontrast utiče na izgled vaše kuhinje, bilo da je to suptilan izbor ili velika odluka koja pojačava čitav ambijent.

To nas dovodi do belih ormana kombinovanih sa tamnim radnim pločama u kuhinji. Dosta ljudi kontrast izbegava jer se boje da će se prostor činiti manjim i zatvorenim. Stvarnost? Ovo je sjajna kombinacija ona koja donosi dizajn i istovremeno pruža funkciju.

Sve je u ravnoteži

Postoji više dobrih razloga o zbližavanju belog i tamnog. Recimo bele kuhinje su sinonim za netaknutu prirodu – svetlu i privlačnu, koja pruža osećaj prostranosti. Ali, previše belog takođe može biti i pogrešno, čineći kuhinju hladnom i sterilnom umesto toplom i primamljivom. Kad je to središte doma – i suočimo se sa tim, mesto gde završava svaka od vaših žurki – želite da se u kuhinji svako oseća dobrodošlim.

Tamne ploče, bilo da su izrađene od granita, kvarca ili crnog mermera – napraviće ravnotežu u vašoj kuinji. Štaviše, kontrast koji pružaju je upečatljiv i dramatičan.

Kad uparite bele ormare s tamnim pultom, takođe vam je jasno definisan prostor između radnih površina i prostora za odlaganje. Kada se koriste zajedno, svaki ističe najbolje kvalitete drugog. Blistave tamne radne ploče učiniće fino izrađeno oblikovanje oko ormara očiglednijim. U isto vreme, svetlo beli ormari pretvaraju te radne površine u zadivljujuća žarišta. Postavite cvetni aranžman na kuhinjsko ostrvo da biste dodali plamen boja i vaša kuhinja brzo postaje najupečatljivija prostorija u vašem domu.

Zapamtite, tamna ploča ne znači uvek ponoćno crno. Granit, kvarc i mermer – svi su dostupni u dubokim nijansama boja sa zanimljivim, izvanrednim uzorcima. Stvaraju kontrast s belim ormarima i sami pružaju obilje vizuelnog interesovanja.

Kada premestite dizajn predaleko u jednom smeru – na primer, kuhinja koja nije ništa drugo nego bela – rizikujete lakoću koju je teško prevazići. Još jednom, ukoliko želite savršen kontrast – to vam kombinacija tamnih ploča i belih ormana može pružiti.

I ne zaboravite da samo zato što je radna ploča tamne boje, ona se još uvek može polirati do blistavog sjaja koji odbija svetlost. Čak i ako više volite mat finiš, uz nekoliko pametnih izbora u celokupnom dizajnu kuhinje, prostor neće biti lišen svetlosti.

Razmislite o tome u kakvom prostoru želite da bude vaša kuhinja – većina nas želi prostor koji je i upečatljiv i prijatan. Sa bezvremenskim belim ormarima i podebljanim tamnim pultom možete napraviti kuhinju koja će predstavljati upravo ono što želite.