za-blog-750x450

Antilop granit

Klasični granit je najčešći materijal za radnu površinu koji se danas koristi u domaćinstvu. Mnogi nisu svesni da sjajni polirani granit nije jedina dostupna vrsta granita. Postoje brojne vrste granitnih površina, uključujući polirane, brušene, kožne(propusne) i antilop. Kožni ili antilop granit jedinstvena je i lepa opcija radne površine koju možete dodati svom domu. Granit od antilopa savršen je za vlasnike kuća koji traže radnu površinu od rustičnog ili grubog industrijskog stila; često se koristi za otvorene kuhinje i površine. Bez obzira na to koji kućni projekat preuzimate, bilo da se radi o preuređenju ili novom dizajnu, granit od antilopa odlična je opcija za razmatranje.

Šta su granitni premazi?

Granitni premazi odnose se na izgled i teksturu granitne ploče. Neki od tipova granitnih završnih obrada uključuju polirane, brušene, antilop, plamene, peskarene, oborene, rezane… Postoji mnogo opcija koje možete izabrati na osnovu vaših zamisli za željeni izgled. Najčešći završeci granitnih ploča su polirani, brušeni i kožni.

Šta je antilop granit?

Antilop Granit je takođe poznat kao kožni granit, vrsta završne obrade koja se nanosi na vaše kamene ploče koje mu daju grubu površinu i mat izgled. Kožni granit ima teksturu koja ga čini mnogo drugačijim od uobičajenog ogledala poput poliranog granitnog premaza.

Kako granit dobija završnu obradu od antilopa/kože?

U procesu završne obrade postoji mnogo koraka za postizanje željene teksture. Ploče se pokreću na automatizovanom transportnom sistemu, a zatim prolaze kroz različite faze završne obrade. Za stvaranje željene završne obrade od granita koristi se sve, od točkova za poliranje do četkica sa dijamantskom glavom do mlaza vode.

Da bi se postigao antilop ili završni sloj od granita, granit mora proći kroz složen proces u više koraka koji uključuje četku sa dijamantskim vrhom koja neprestano prelazi preko površine kamena. Ovo će dati magmatske bogate prirodne žlebove i teksturu. Postoji mnogo različitih nivoa teksture kada je u pitanju antilop/ kožni granit, on može biti gladak ili hrapav po želji vlasnika kuće.

Druge vrste završnih obrada

Polirano

Sjajni završni izgled poput ogledala najpopularniji je izbor u dizajnu enterijera. Polirani završeci daju površini glatki i sjajni izgled. Ovo je najčešći završetak u većini domova sa granitnim pločama. Granit sa poliranom završnom obradom omogućava lako čišćenje, čineći ga najhigijenskijim, kao i otpornim na mrlje i ogrebotine. Ovu površinu je mnogo lakše održavati čistom. Polirani finiš zatvara više pora na kamenoj površini što pomaže kamenu da odbije vlagu. Polirani granit je najpraktičnija opcija za dom.

Mat završna obrada

Mat finiš donosi ležeran prirodan izgled. Brušene završne obrade veoma su slične poliranim, ali umesto da ostanu sjajne i polirane, poliraju se kako bi se stvorio mat sjaj i nizak sjaj. Za razliku od poliranog granita, brušeni granit nije jako reflektirajući. Brušene granitne površine su glatke poput polirane sa matiranim rustičnim izgledom poput kožnog granita.

Završna obrada sa sjajem

Lakovane završne obrade su hibrid između kožnog granita i poliranog granita. Da bi se dobio ovakav granit uzima se gotovi granit od kože i dodaje mu se sjaj. Ovo je sjajna završna obrada ako tražite lako održavanje sa robusnim izgledom.

Zašto izabrati antilop/kožni granit?

Granit od antilopa savršen je za jedinstven dom sa rustičnim izgledom. Granit od antilopa, poznat i kao kožni granit, ima oblikovan izgled koji ostavlja da vaše radne površine izgledaju kao autentični prirodni kamen. Granit od antilopa ne zahteva mnogo održavanja u poređenju sa drugim prirodnim kamenom, poput mermera i sapuna. Još jedna prednost granita od antilopa je ta što zbog kožne obrade otežava primetiti prljavštinu i mrlje zbog žlebova i teksture.

Održavanje završne obrade od antilopa

Granit je generalno kamen sa lakim održavanjem. Granit od antilopa može lako sakriti dnevne tragove i mrlje poput otisaka prstiju i vodenih žigova zbog svoje tamne boje (tipično crnog granita) i teksture poput rupica. Svakodnevno čišćenje i održavanje svih granitnih površina se uvek preporučuje kako bi vaš prirodni kamen ostao nov.

Pri čišćenju granitnih površina od antilopa najbolje je koristiti sredstvo za čišćenje uravnoteženo pH ili blagi ne-kiseli sapun pomešan s vodom. Koristite sunđer ili krpu za pranje na granitu od antilopa, a ne grubu četku. Abrazivna sredstva za čišćenje i proizvodi postepeno će razgraditi zaptivač ostavljajući vašu površinu ranjivom na oštećenja.

Da li treba da zapečatim antilop/kožni granit?

Preporučuje se da bez obzira koju granitnu površinu izaberete, treba je zapečatiti. Zaptivanje granita osigurava preduzimanje mera za sprečavanje oštećenja površine vašeg kamena.

Gde da stavim antilop granit u moju kuću?

Ploča od granita od kože izgleda najbolje stilski u rustičnom ili elegantnom dizajnu industrijske kuhinje. Zbog tamnih boja i grublje teksture, ploča od kožnog granita takođe može biti zanimljiv izbor za kupatilo, umivaonik ili druge površine.

Kožni granit nastavlja dobijati na popularnosti, jer mnogi vlasnici kuća žele imati u svojim domovima i lepe i izdržljive materijale od prirodnog kamena. Bez obzira gde se odlučite za ugradnju, kožni granit će pružiti prirodan izgled koji može vizuelno povećati svaki prostor. Sve različite vrste granita imaju svoje prednosti i nedostatke, ali jedno može biti sigurno, granit je lep prirodni kamen koji će povećati vrednosti i izgled vašeg doma.

Kako da postavim granit od antilopa?

Biće vam potreban profesionalac da vam instalira granitnu ploču. Ne biste trebali pokušavati sami preuzeti posao jer je granit težak materijal i može biti vrlo opasan. Stručnjak koji će obaviti posao može sprečiti da dođe do usitnjavanja ili oštećenja tokom postavljanja radne površine.