ŠTA JE GRANIT?

Granit je magmatska stena koja u prirodi obrazuje ogromne, nepravilne mase čije se prostiranje u dubinu obično ne može odrediti. Starost ovih stena se kreće od oko miilion pa do nekoliko desetina miliona godina. Granit je vrlo otporan, dugotrajan i rado korišćen materijal u građevinarstvu i arhitekturi. Egipćani jos pre n.e. koristili granit u izgradnji monolitnih stubova, obeliska i sarkofaga. Granit je jedan od najstarijih, najtrajnijih i najuglednijih građevinskih materijala. Tradicionalno, to je materijal koji je izabran od strane arhitekata i inženjera zajedno, kada su trajnost, boja i tekstura, potpuna sloboda od propadanja i održavanja primarni zahtevi koje je potrebno ispuniti.

PRIMENA GRANITA U ENTERIJERIMA I EKSTERIJERIMA

Granit je našao svoju široku primenu u uređenju enterijera i eksterijera. Zbog svoje čvrstine i otpornosti, najbolje je rešenje za spoljašnje i unutrašnje stepenište. Takođe se vrlo često koristi za kuhinjske ploče i kuhinjska ostrva, ali i za: trpezarijske stolove, klub stolove, kupatilske ploče za lavaboe, prozorske klupice, pultove, šankove, podove, oblaganje kamina, oblaganje zidova itd. Sem distrubucije i prodaje granitnih ploča IDEAL STONE se takođe bavi i kompletnim procesom izvođenja radova od granita kao što su: sečenje, obrada i montaža. 

POZIV NA SARADNJU

Ukoliko ste arhitekta, stolar, dizajner enterijera, kamenorezac, proizvođač nameštaja i sl, pozivamo Vas da zajedno budemo još veći tim. Proverite zašto su nam naši saradnici dugo godina verni. Obezbeđujemo Vam vrhunsku uslugu i uslove.

GRANIT WAVE WHITE

GRANIT ROSA PORINNO

GRANIT ROSA BETA

GRANIT NEW CRYSTAL

GRANIT MULTICOLOR RED

GRANIT MISTY BROWN

GRANIT CHINA JUPARANA

GRANIT BLUE PEARL

GRANIT BIANCO SARDO

GRANIT BENGAL BLACK

GRANIT BALTIC BROWN

GRANIT AFRICAN RED

GRANIT PARADISO CLASSICO